Aktuella seminarier eller publikationer

  Dags att sätta stopp för nedvärderingen av kvinnors arbete

  23-02-08 Eberhard Stüber håller "brandtal" på Forum jämställdhet i Malmö. Utgångspunkten är hans pm Likvärdigt arbete - jämställdhetens blinda fläck.

  Jag är Roxy

  22-12-03 Release seminarium på Kvinnofolkhögskolan i Göteborg för Jag är Roxy. Min livsvärld och mina erfarenheter av Roxy Jansson Stening och Susanne Fransson. Boken ger en inblick i vardagen för en 12-13 årig flicka som har en CP-skada. Evenemanget kommer även att kunna följas via länk. Boken går att beställa här. Lyssna på en längre intervju med Roxy i P4 Karlavagnen 22-11-29. Cirka 20 minuter i inledningen av programmet.

  Undervärderingen av kvinnodominerat arbete och Agenda 2030. Kan Sverige visa på en väg framåt?

  22-09-07 Arena Idé seminarium, se program och talare. En bakgrund till temat för seminariet beskrivs i en pm, Likvärdigt arbete - jämställdhetens blinda fläck. Länk till inspelning av seminariet finns här.

  Ekonomisk jämställdhet - en uppföljning av senare års utveckling av det jämställdhetspolitiska delmålet

  22-01-31 Presentation av ett regeringsuppdrag. Författare Annika Karlsson, Sara Andersson och Eberhard Stüber (projektledare)
  Jämställdhetsmyndighetens rapport 2022:2 är på drygt hundra sidor. Sammantaget, inklusive bilagor och underlagsrapporter, handlar det om cirka 300 sidor text. En rapportpresentation och intervju med projektansvarig sammanfattar innehåll och kommenterar arbetet med själva rapporten. TV 4 uppmärksammade rapporten med ett inslag i nyhetsmorgeon (6 min) och med ett kort reportage (1 min) på temat offentlig företagsfinansiering.